Lintje voor Bert de Haas

Lintje voor Bert de Haas!

Beste commissarissen en plaatsvervangers,

Bijna een jaar geleden hebben wij als bestuur Bert de Haas in het diepste geheim voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor onze vereniging en stichting.
Vandaag (‘lintjesregen’) heeft Bert een telefoontje gehad op zijn vakantieadres (hij zit op Kreta) van de burgemeester van de gemeente Helmond, mevrouw Elly Blanksma, die hem vertelde dat aan hem een Koninklijke Onderscheiding is verleend. Hier had Bert totaal niet op gerekend. Hij was dan ook aangenaam verrast en zeer vereerd met deze KO.
Bert heeft met de burgemeester afgesproken dat hij na zijn vakantie een afspraak met haar zal maken voor uitreiking van de onderscheiding. Zodra ik van Bert en/of van de gemeente meer over het vervolg heb vernomen zullen jullie hier meer van horen.

Binnenkort zullen we in een Nieuwsbrief hierop terugkomen.
Voor thans vraag ik aan jullie: zeg het voort!

Publicatie in het ED van 26 April 2018

Bert de Haas heeft al een hele geschiedenis met schietsportvereniging HSV De Helm. In 1988 werd hij lid en vijf jaar later penningmeester en vicevoorzitter. Hij maakte de vereniging mee financieel gezond en hielp haar aan een eigen accommodatie. Hij ziet mee toe op het beheer en onderhoud van het complex. Verder is hij lid van de klankbordgroep van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. Het kersverse Lid in de Orde van Oranje-Nassau krijgt zijn onderscheiding later opgespeld; een foto was nog niet voorhanden