Dynamisch

Dynamische disciplines

Pistool
Pistool

Schietsport kan worden onderscheiden naargelang het type wapen of de afstand. Maar een andere invalshoek betreft het onderscheid statisch en dynamisch. Neemt bij statische disciplines de schutter een vaste positie in, bij de dynamische disciplines varieert die houding.

Van de schutter wordt verwacht dat hij of zij een aantal doelen in een vooraf ontworpen stage beschiet in een zo kort mogelijke tijd.

 

Hierbij is het aan de schutter om binnen de gestelde grenzen te bepalen op welke manier hij of zij dat het beste kan doen.

Bij H.S.V. “De Helm” kunnen de volgende dynamische disciplines worden beoefend:

Parcours-schieten met handvuurwapens (IPSC Handgun)
Parcours-schieten met geweer (IPSC Rifle)

Parcourstrainingen zijn alléén toegankelijk voor ervaren schutters met een licentie. Deze wordt door de Nederlandse Parcours Schutters Associatie (NPSA) verstrekt aan schutters die de door hen georganiseerde veiligheidscursus hebben gevolgd en het bijbehorende examen succesvol hebben afgerond.

Leden van H.S.V. “De Helm” die zich in het Parcours-schieten willen bekwamen en zich voor de veiligheidscursus van NPSA hebben aangemeld, kunnen onder strikte begeleiding aan onderdelen van de training meedoen om zich voor te bereiden op het examen.

IPSC schijf
IPSC schijf