Militair

Militair Pistool / Service Pistol

Pistool
Pistool

Militair pistool is een van de meest dynamische disciplines binnen de schietsport. De schutter wordt beproefd op snel- en verdeelvuur en precisievaardigheden.

Deze discipline bestaat uit 24 schoten, verdeeld in 4 series en 6 schoten. Per serie wordt de afstand kleiner, neemt de beschikbare tijdsduur af en neemt het aantal schijven waarop moet worden geschoten toe. Ook verandert in de 3e serie de houding (geknield in plaats van staand).
De discipline Militair Pistool wordt verschoten met pistool of revolver met kaliber 7.62 tot en met 11.66 mm (.30 – .459)

Service Pistol is de Engelse variant van ons Nederlandse Militair Pistool. Het eerste meest opvallende verschil is dat de schutter vrij is om een- of tweehandig te schieten. Andere verschillen zijn: er worden per schutter slechts twee schijven gebruikt, er wordt alleen staande geschoten, alle vier series van 6 schoten volgen meteen achter elkaar. Proefschoten vooraf en het tussentijds tellen en plakken vervallen dus ook.
De discipline Service Pistool wordt verschoten met pistool:
– klein kaliber .22
– groot kaliber 7.62 tot en met 11.66 mm (.30 – .459)

Voor de disciplines Militair pistool, Service pistol en het Parcours-schieten is een zeer goede wapenbeheersing noodzakelijk.

Bij deelname aan wedstrijden is het dragen van oor- en oogbescherming verplicht voor iedereen die zich op de schietbaan bevindt.

MP / SP schijf
MP / SP schijf